

مهمترین مراحل سئو سایت چیست؟
سئو و بهینه سازی یک سایت فرآیندی زمانبر و مستمر است. تکنیک ها و روش های زیادی برای کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل وجود دارد که هر کدام میتوانند تاثیر مثبتی در این فرآیند داشته باشند. برای موفقیت در سئو هر سایت نیازمند ۳ بازوی اصلی هستیم که عبارتند از:
–
سئو تکنیکال
استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی، نشانه گذاری استاندارد، بهینه سازی سرعت سایت، طراحی نسخه ریسپانسیو و مواردی از این دست را سئو تکنیکال می نامیم. برای شروع فعالیت های مرتبط با بازاریابی محتوا پیش از هر چیز به یک بستر قدرتمند و سایت استاندارد نیاز خواهیم داشت.
۲- بازاریابی محتوا
فعالیت هایی شامل شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوای ارزشمند، برچسب گذاری و دسته بندی، لینک سازی داخلی و … را میتوان بخشی از فرآیند بازاریابی محتوا دانست. موفقیت در سئو بدون محتوا تقریبا غیرممکن است.
۳- لینک سازی هدفمند
رعایت استانداردهای سئو تکنیکال و تولید محتوای ارزشمند میتواند شما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند ولی برای کسب رتبه ۱ و رقابت با سایت های قدیمی تر شما نیازمند لینک سازی خارجی برای سایت خود هستید. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، خرید بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و … را اصطلاحا SEO Off-page می نامیم.
سئو چیست؟ آموزش سئو و بهینه سازی سایت
اگر مدیر یک وب سایت هستید قطعا به دنبال راههایی برای افزایش بازدید وب سایتتان هستید. یکی از بهترین و مهمترین روشهای افزایش بازدید سایت، رسیدن به رتبههای اول گوگل در کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیت وب سایتتان از طریق کار بر روی سئو و بهینه سازی سایتاست.
سئو چیست؟
سئو مخفف سه کلمۀ Search Engine Optimization است که به صورت خلاصه به شکل SEOنوشته میشود. اگر بخواهیم این سه کلمه را به صورت دقیق ترجمه کنیم باید بگوییم «بهینه سازی موتور جستجو» اما ترجمۀ بهتر و رایجتر میتواند عبارت «بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو» باشد.
سئو مجموعه اقداماتی است که برای رسیدن به رتبههای برتر موتورهای جستجو انجام میدهیم. بخشی از این اقدامات بر روی وب سایت و برخی دیگر نیز بیرون از وب سایت انجام میشوند تا در نهایت موجب رسیدن به رتبههای برتر در کلمات کلیدی هدف و افزایش بازدیدکننده از موتورهای جستجو شود. در ادامه با دو بخش اصلی فرایند سئو آشنا خواهیم شد.
سئوی داخلی (On-page SEO)
استانداردهای مشخصی از سوی گوگل برای وب سایتها تعریف شده است و تمامی وب سایتها ملزم به رعایت این استانداردها هستند. در سئوی داخلی سعی میکنیم وب سایتمان را بر اساس استانداردهای تعریف شده از سوی گوگل، بهینه سازی کنیم. منظور از کلمۀ سئوی داخلی این است که در این بخش تمامی تغییرات بهینه سازی در داخل وب سایت انجام میشوند.
اولین گام در جهت رسیدن به رتبه اول گوگل، کار بر روی سئوی داخلی وب سایت است.
پارامترهای مختلفی در سئوی داخلی مورد توجه گوگل هستند که میتوانیم با بهینه سازی این پارامترها امتیازات مثبتی از گوگل دریافت کنیم و شانسمان را برای رسیدن به رتبههای اول افزایش دهیم. در ادامۀ مقاله با این پارامترها آشنا خواهید شد:
· تعیین عنوان مناسب برای صفحات سایت
عنوان صفحه مهمترین پارامتری است که گوگل توجه ویژهای به آن دارد و در رتبهبندی صفحات وب سایت نقش مهمی را ایفا میکند. یکی از دلایل توجه ویژۀ گوگل به عنوان صفحات، نمایش عنوان در نتایج جستجو است؛ زیرا کاربران با مشاهدۀ عنوان صفحات تصمیم میگیرند که بر روی آن وب سایت کلیک کنند یا خیر.
منظور از عنوان صفحات همان عبارتی است که هنگام مشاهدۀ یک وبسایت، در تب مرورگرها به نمایش درمیآید. به این عبارت Title گفته میشود که در این مقاله برای سهولت نوشتاری ما از کلمۀ «عنوان» بهجای آن استفاده کردهایم. درواقع عنوان صفحات میتوانند بیشترین اطلاعات را در مورد موضوع متن در اختیار گوگل قرار دهند. به همین دلیل لازم است در انتخاب عنوان دقت بسیار زیادی داشته باشید تا بتوانید بهترین بازدهی را از این بخش کسب کنید.
توجه کنید که مهمترین مکان برای استفاده از کلمات کلیدی، عنوان صفحات هستند.
· تولید محتوای استاندارد و بهینه
یکی از مهمترین و اصلیترین پارامترهایی که گوگل هنگام رتبه بندی وب سایتها به آن توجه دارد، محتوای صفحات هستند. متنهای موجود در صفحات مختلف وب سایت در واقع مواد خامی هستند که ما قصد داریم با استفاده از ترفندهای سئو، در معرض دید کاربران قرار دهیم. به فرایند تهیۀ این متنها، تولید محتوا گفته میشود. تولید محتوا که میتواند با فرمتهای مختلفی انجام شود، اصلیترین بخش از فرایند سئوی داخلی است.
اگر میخواهید رتبۀ خوبی در کلمات کلیدی موردنظرتان کسب کنید بهتر است برنامۀ ویژهای برای تولید محتوا داشته باشید. محتوای شما باید به منظور جلب رضایت کاربران نوشته شود تا بتواند رتبۀ خوبی در گوگل کسب کند.
گوگل بارها بر این موضوع تاکید کرده است که محتوا را صرفا برای کاربرانتان تولید کنید نه برای کسب رتبه در موتورهای جستجو.
· بهینه سازی چگالی کلمات کلیدی
در گذشتهای نهچندان دور و در اوایل ورود اینترنت به ایران، چگالی کلمات کلیدی نقش مهم و پررنگی را در رتبه بندی نتایج گوگل ایفا میکردند. به همین دلیل کاربران برای اینکه بتوانند در گوگل به رتبۀ خوبی برسند، از کلمات کلیدی به دفعات و به تعداد زیاد در متن خود استفاده میکردند و اتفاقا در بسیاری از موارد نیز میتوانستند رتبههای خوبی کسب کنند. اما در حال حاضر شرایط کاملا متفاوت است و الگوریتمهای گوگل به حدی هوشمندانه عمل میکنند که نمیتوان آنها را فریب داد.
گوگل به طور پیوسته در حال بهبود عملکرد الگوریتمهای خود برای نمایش بهترین نتایج به کاربران است و در حال حاضر با دور شدن از تمرکز بر روی کلمات کلیدی، به ارتباط معنایی کلمات و عبارات مختلف میپردازد که به آن «Semantic Search» یا «جستجوی معنایی» گفته میشود. حال تصور میکنید با وجود چنین الگوریتمهای هوشمندی میتوان صرفا با استفادۀ مکرر از کلمات کلیدی به نتایج اول گوگل دست پیدا کرد؟ به این کار Keyword Stuffing گفته میشود.
کافیست بهطور مکرر و پیدرپی از کلمات کلیدی در متن صفحه استفاده کنید تا ببینید چگونه از سوی گوگل جریمه خواهید شد. با استفاده از درصد چگالی کلمه کلیدی میتوان تشخیص داد که آیا به تعداد استاندارد و صحیح از کلمات کلیدی در متن خود استفاده کردهاید یا با Keyword Stuffing در حال آسیب رساندن به وضعیت فعلی وب سایتتان هستید.
منظور از چگالی کلمه کلیدی، نسبت تعداد تکرار کلمه کلیدی به تعداد کلمات کل متن است.
· استفادۀ مناسب از لینکهای داخلی در صفحات سایت
اگر میخواهید یک خوراک خوشمزه و جذاب برای رباتهای گوگل آماده کنید، از هر مقالهای که تهیه میکنید، به صفحات مرتبط و مقالات دیگرتان لینک بدهید. این کار به رباتها کمک میکند که بهراحتی به صفحات دیگر وبسایتتان نیز دسترسی داشته باشند. علاوه بر آن، لینکهای داخلی این امکان را فراهم میکنند که بتوانید از قدرت صفحات مهم وبسایتتان برای رشد صفحات دیگر استفاده کنید.
لینکهای داخلی بیش از آنچه که تصور میکنید میتوانند به بهبود رتبۀ صفحات مختلف وب سایتتان کمک کنند.
· استفادۀ مناسب از تگهای Heading
تگهای هدینگ برای مشخص کردن تیترهای موجود در متن صفحات ایجاد شدهاند و سایز آنها به ترتیب از H1 تا H6 کوچکتر شده و به همین نسبت از اهمیت آنها نیز کاسته میشود. ما باید از تگهای هدینگ به طور مناسب و بهینه در صفحات مختلف وب سایتمان استفاده کنیم تا از نظر سئو وب سایتی استاندارد و بهینه داشته باشیم.
بهتر است یک عبارت شامل کلمات کلیدی اصلی هر صفحه را در تگ H1 قرار دهیم تا موتورهای جستجو بتوانند درک بهتری از محتوای صفحه داشته باشند. تگهای H2 و H3 نیز برای زیر تیترها مورد استفاده قرار میگیرند. ازنظر سئو، تگ H2 تأثیر بیشتری نسبت به تگ H3 دارد و میتوانید برای زیر تیترهای مهمتان از H2 و برای زیر تیترهایی که اهمیت کمتری دارند از H3 استفاده کنید. تگهای H4 تا H6 تأثیری در فرایند سئو ندارند و بهتر است از آنها استفاده نکنید.
تگ H1 مهمترین تگ هدینگ است که عنوان اصلی صفحه در آن قرار میگیرد و بهتر است در هر صفحه از وب سایت فقط یک بار استفاده شود.
· استفادۀ مناسب از متاتگ دیسکریپشن (توضیحات)
متا تگ دیسکریپشن از اهمیت بالایی در فرایند سئو و بهینه سازی سایت برخوردار است. دیسکریپشن میتواند از دو جهت دارای اهمیت باشد:
-
قرار دادن کلمات کلیدی
-
جلبتوجه کاربران هنگام جستجو